English            Français             Español
Hjem   Reiseruter   Produkter   Galleri   Kontakt  
Trykk ut                   Last ned PDF
 

Reisen “Indre Ro”, México.
Autentiske, majestetiske og gåtefulle CHIAPAS

Indre Ro går tilbake til tider tapt fra vår hukommelse, den gang visdom og tålmodighet satt på opphøyde troner av tilbedelse. Indre Ro har krysset verdenshav og kontinenter, historie og kulturer, men klynger seg fortsatt fast ved dine porer og gener. Denne fred trekker de samme åndedrag som deg, går ved din side, våker over deg mens du sover. Kraften og roen du har i ditt indre trygler om at dere blir til ett, sjelevenner. Når dere finner tilhørighet, oppstår harmoni og balanse.

Søk å forstå, og du vil bli verdsatt. Så, og høst deretter de mest sødmefulle frukter. Indre Ro er din ledsager i meditasjonen, selve uendelighetens stillhet. Kraften leder deg tilbake til tidenes morgen, og i denne prosessen, blir en Indre Ro den eneste veien frem til nuets etterlengtede svalhet.

México er åndelighet, og sinnets åpne landskap. Hvor abstrakter og ubesvarte spørsmål hele tiden er tilstedeværende. Når du mest frykter at du ikke har forstått, synker ofte visdommen inn over deg. La du merke til kvinnen fra en Maya landsby med et barn i armene, som på glohet dag fant søvn og hvile under et gammelt tre? Var hun fattig, mer ubemidlet enn deg, den rike? Og du bivånte Señora fra de høyeste sosiale lag av det mexicanske samfunnet, som til vanlig er helt fjern for andre menneskers hverdag, dele en benk i kirken med en gategutt, begge stirrende med barnets undring opp mot den mest ornamentale altertavle i Latin-Amerika. Da den gamle, værbitte mannen av Zogues folket pirket deg, den fremmede, på skulderen og hvisket velsignelser inn i øret ditt. Var han en budbringer? En høyere makt gjør seg gjeldende i México, og en reise dit er en vandring gjennom din sjel, ditt hjerte og din måte å tenke på.

 

Dag 1
Ankomst México City. Transfer fra Benito Juaréz International Airport til hotell. Dagen til egen benyttelse.

Overnatting*:
5 - Deluxe: Condesa DF (selvkostnad ved evt. benyttelse av hammam, Therme og Energy Room) eller W Hotel (selvkostnad ved evt. benyttelse av massasje, sauna and hammam.) 4 – Luxurious All Suite Boutique Hotel: Casa Vieja

 

Mexico City, Panoramic view at night - Photo by visitmexico.com

  Mexico City, Zocalo, Ceremonial Dancer with tocado - Photo by visitmexico.com  

Dag 2
Frokost på hotellet. Vi reiser i retning den sørlige del av México City, med besøk ved World Trade Center, Siqueiros Cultural Polyforum, den monumental México Tyrefekterarena og ”Opprørernes Teater” med gedigen mosaikk som fremstiller den legendariske komikeren og personligheten Cantinflas, utført av kunstneren Diego Rivera. Dernest følger México Citys universitet og dets berømte bibliotek dekorert med mosaikk av Juán O’Gorman, den olympiske stadium og bydelen Pedregal de San Angel, bygget på en grunn av størknet lava. Til slutt er vi fremme ved det smule vann i Xochimilco kanalene, de siste levninger fra Azteker tiden, med en bedagelig kanaltur ombord i en punt eller pre kolonialsk båt. Etterfølgende lunch. Ettermiddagens program er den arkeologiske sonen Teotihuacan, samt den berømte Basílica de Guadalupe, dedikert Méxicos skytshelgen og mest tilbedte Maria-skikkelse. Kveldstimene til fri benyttelse, med en mulighet til å oppleve México City sitt eksotiske og kosmopolitiske tilbud.

Overnatting:
5 - Deluxe: Condesa DF (selvkostnad ved evt. benyttelse av hammam, Therme og Energy Room) eller W Hotel (selvkostnad ved evt. benyttelse av massasje, sauna and hammam) 4 – Luxurious All Suite Boutique Hotel: Casa Vieja

 

Dag 3
Frokost på hotellet og transfer til Benito Juaréz International Airport. Tidlig avgang til Tuxtla Gutiérrez i Chiapas, Méxicos sørligste delstat. Spirituell, majestetisk og sakral er ord som besøkende ofte ytrer i møtet med religiøse monumenter og magisk natur i Chiapas. Sightseeing i Tuxtla Gutiérrez, hovedstad i delstaten. Vi avlegger besøk ved San Marcoskatedralen, La Marimba have og park, Chiapas regionale museum og Håndverkernes Hus, som også inneholder Det Etniske Museum**, en nøkkel til forståelse av kulturen og folkloren i Chiapas. Lunch ved restaurant Pichanchas.

Reisen fortsetter til Chiapa de Corzo (22 km/20 min), en skjønn by breddfull av vitnesbyrd om kolonitiden og pre og post kolonial historie. Chiapa de Corzo er berømt for dekorativ lakk brukt i folkekunsten, og byen ligger ved inngangsporten til kanskje det mest dramatiske naturlandskapet i Chiapas. En båttur bringer oss gjennom Cañón del Sumidero, med natur; flora og fauna i eksotisk prakt. Denne gåtefulle vannveien har et renommé på verdensbasis, og strekker seg 27 km gjennom det innskårne elveleiet. Man er omgitt av stupbratte fjellsider, hvor toppene formelig strekker seg inn i skyene. Retur, og overnatting ved Hotel La Ceiba, med en ytterst frodig og tropisk have og dens høye vegger fra kolonitiden, Chiapa de Corzo.

Overnatting:
4 - : Hotel La Ceiba (selvkostnad ved evt. benyttelse av Spa)

 

Chiapas, Chiapa de Corzo, Canon del Sumidero - Photo by German Murillo-EchavarriaChiapas, Chiapa de Corzo, San Sebastian ruins - Photo by Secretaria de Turismo de Chiapas

   

Chiapas, San Juan Chamula, Tzotzil girl, Lola - Photo by German Murillo-Echavarria

 

Chiapas, San Cristobal de las Casas, Indigenous family - Photo by German Murillo-Echavarria 0406

 

Dag 4
Frokost på hotellet. Transfer til San Juan Chamula (55 min). Spasertur gjennom denne selvstyrte og autonome urinnvånerbyen med en farverik markedsplass. Her kommer man nært på det daglige liv blant Tzozil folket, en av ni etniske grupper av indianere i Chiapas.

Inne i San Juan Bautistakatedralen sanser du formelig et nærvær av høyere makter, og du føler inderligheten og intensiteten blant de som har kommet for å be. Luften i katedralen er tykk av røyk fra levende lys og røkelse. En rituell renselse og velsignelse av en ilol eller sjaman inngår i besøket, enten inne i katedralen (hvilket er en sjeldenhet, sjamanen må virkelig like deg personlig) eller i et privat hjem.
.
Transfer til landsbyen Zinacatán (15 min.) hvor du på lik linje med i San Juan Chamula blir sugd inn i den daglige rytme til de mesoamerikanske urinnvånerne. Vi opplever severdigheter som San Lorenzo kirken, Esquipulas og San Sebastian kapellene. Lokalt marked med brukskunst og håndtverksarbeider.

Ankomst San Cristobal de Las Casas (20 min.) på UNESCOs World Heritage List of Humanity og den mest mesoamerikanske (eller genuint indianske) av alle mexicanske byer fra kolonitiden. I det tempererte klimaet kan man nyte alle inntrykk av byen; pastelllfarvede bygninger, barokke fasader, en blomsterprakt uten like på gårdsplasser og under buehvelv, romantiske balkonger og terrasser. Lunch inntas ved Parador San Juan de Dios, i en atmosfære av herskapelighet og genuin eleganse.

Ettermiddagen anvendes til besøk ved jade- og ravmuseet. Foredrag ved en etnograf. Et besøk ved museet for Maya medisin finner også sted, og man kan tilegne seg innsikt i bruk av urter og krydder i healing og medisinsk behandling. Innsjekk ved hotellet. Resten av dagen til fri disposisjon.

Overnatting:
5 - Deluxe: Parador San Juan de Dios.

 

Dag 5
Frokost på Paradoren. Dagen til egen benyttelse i ro og fred, slik at inntrykkene fra San Cristobal de Las Casas blir varige og kjære minner.

Overnatting:
5 - Deluxe: Parador San Juan de Dios

 

Chiapas, San Cristobal de las Casas, Parador San Juan de Dios, bed - Photo by German Murillo-Echavarria

  Chiapas, San Cristobal de las Casas, Cathedral - Photo by Secretaria de Turismo de ChiapasChiapas, Tzimol, El Chiflon Falls, Water fall - Photo by Secretaria de Turismo de ChiapasChiapas, La Trinitaria, Parador de Santa Maria, Sacred Museum, Altar - Photo by German Murillo-Echavarria   Dag 6

Frokost på Paradoren. I fokus står igjen den grønne katedral Chiapas og den fysiske arkitekturen som vitner om evangeliseringen av denne del av México. Avgang for la Selva eller jungelen Lacandona. Underveis gjør vi stopp i Amatenango del Valle, et stammesamfunn av Tzetzal Maya, kjent for sitt pottemakeri og sin keramikk (37 km/45 min). Knappe 30 min. unna Amantenango del Valle ligger det enorme fossefallet El Chiflon hvor kulper og badehull i og nedenfor fossen har i seg alle nyanser av blått og turkis. Den urbane delen av dagens program er Comitán Domínguez (38 km), historisk, stolt, barokk og like ved grensen til Guatemala.

Lunch inntas i landlige omgivelser, i landskapet la Trinitaria og på den staselige Parador Santa Maria (13km), med et eget museum viet sakral og antikk kunst. Denne enestående samlingen inneholder gjenstander, malerier og skulpturer fra México, Guatemala og Filippinene. Vi gjør et stopp ved et utsiktpunkt over de lagunelignende innsjøene Cinco Lagos (43 km), hvor naturskjønnheten synes å være malt på et bakteppe, et lerret av perfeksjon.

Målet for dagens reise er Las Guacamayas økologiske senter (188 km), et naturreservat for den truede papegøyearten ved samme navn. Senteret drives av indianerstammen Chinanteco Maya. Las Guacamayas ligger i biosfæren Montes Azules, og her er mennesker omgitt av uberørt og mystisk jungel. Middag ved Las Guacamayas og overnatting i deres komfortable hytter med stråtak og behagelige innetemperaturer. Brølene fra Saraguajo apene og skvaldrende fuglesang vil, selv om det høres ut som en motsetning, vugge deg i søvn.

Overnatting:
Las Guacamayas økologiske senter

  Dag 7
Frokost ved senteret. Tidlig elveferd til Montes Azules, hvor vegetasjonen ofte inntar en grønnfarve som er ubeskrivelig vakker. Båtturen starter i Lacantun elven og man navigerer gjennom små stryk inn i den legendariske Tzendales elven. Påhengsmotoren slås av, og nå kan jungelen invadere alle sanser, og bli til ett med den reisende. Opplevelsen er et sant påfyll av ro og harmoni, og lydene man oppfatter er ikke støyende, men naturens egen meditative musikk. Ville fugler og reptiler er å se over alt, ofte også jungelens pattedyr (jaguarer, villsvin, hjort, aper, m.v.).

Lunch. En guidet tur av selve fuglereservatet Las Guacamayas, hvor entusiastiske biologer forsøker å hindre en utryddelse av den røde Guacamaya papegøyen. Mulighet for etterfølgende ridning, til selvkostnad. Middag ved senteret.

Overnatting:
Las Guacamayas økologiske senter
  Chiapas, Selva Lacandona, Marques de Comillas, Las Guacamayas, Red Guacamaya - Photo by Rosa Ripoll
  Chiapas, Bonampak Archeological zone, Stele 2 Crowning of Chaan Muan II detail 2 - Photo by German Murillo-Echavarria 0406  

Dag 8
Frokost ved senteret. Transfer til Frontera Corozal (95 km,) et stenkast fra Guatemala. En ny båtferd venter, på den majestetiske og for Maya folket hellige elven Usumacinta. Målet er det arkeologiske feltet Yaxchilan (kun tilgjengelig med båt ***, tur-retur tar to timer). Yaxchilan er et underverk fra Senklassisk Periode, og var et seremonielt senter og en bystat, og er den dag i dag av signifikant religiøse betydning for den lokale urbefolkningen.

Lunch ved Escudo Jaguar økologiske senter, drevet av folket Choles Maya. Etter lunch får vi med oss, men uten stress, den arkeologisk viktige sonen Bonampak (50 km), med de mest briljante fresker fra den Klassiske perioden i Maya sivilisasjonen. Dagens program er over når vi ankommer byen Palenque (188 km/to timer og ett kvarter). Innsjekk og middag ved Eco Village Chan Kah.

Overnatting:
4 - : Eco Village Chan Kah (hotellet har et nydelige park- og haveanlegg, med flere svømmebassenger, og ulike vannanlegg)

 

Dag 9
Frokost på hotellet. Det arkeologiske høydepunktet i løpet av reisen står for tur, Palenque, og dets museum. Palenque var et av de viktigste politiske maktsentra i Mayasiviliasjonens verden og figurerer i dag på UNESCOs World Heritage List of Humanity. Her finner man arkitektur med en nesten poetisk skjønnhet, og kvinnene i makteliten trer frem i Palenques utskjæringer i stein. Den viktigste gravstruktur i hele Mesoamerika er også her, Tempelet av Inskripsjoner, inneholdende graven til herskeren Pakal. Ettermiddag og kveld til egen disposisjon.

Overnatting:
4 - : Eco Village Chan Kah (hotellet har et nydelige park- og haveanlegg, med flere svømmebassenger, og ulike vannanlegg)

 

 

Chiapas, Archeological zone of Palenque, Temple of the Inscriptions lateral view - Photo by German Murillo-Echavarria

  Chiapas, Zinacantan, Altar in a Tzotzil house3 - Photo by German Murillo-Echavarria  

Dag 10
Frokost på hotellet. Vi tar farvel med Chiapas og ankommer Villahermosa, hovedstad i delstaten Tabasco, for returflight til México City og hjemreise, eventuelt tilleggsprogrammet "BOMBONES", et utvalg av meget eksklusive hoteller rundt om i Mexico.

 

* Hotell-klassifisering basert på nasjonal mexicansk norm
** Åpent hver dag unntatt mandager
*** Man må påregne andre turister om bord i båtene
 

PRISEN INKLUDERER:

 • Ni netter ved hotellene og øko sentrene i programmet
 • Ni amerikanske frokoster (kontinental frokost med egg tilberedt etter ønske)
 • Fem luncher
 • Tre middager
 • Transport i luftavkjølt personbil eller minibuss, bensin, bompenger, parkeringsavgifter
 • Reiseforsikring
 • Innenlandsk flytransport México City – Tuxtla Gutiérrez
 • Engelsktalende, offentlig godkjent guide som samtidig er sjåfør
 • Overnatting og utgifter for sjåfør/guide
 • De oppførte sightseeingprogrammene
 • Inngangsbilletter til museer og attraksjoner nevnt i programmet
 • Transport med båt på elvene Xochimilco, Grijalva, Lancatun og Usumacinta
 • Lokale skatter og avgifter
   

 PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Flytransport til og fra México, og flytransport fra Villahermosa, Tabasco til ønsket destinasjon
 • Drikkevarer og rent personlige utgifter
 • Tips/drikkepenger til betjening og sjåfør/guide
 • Måltider og tjenester som ikke er nevnt i programmet eller som omtales som valgfrie


 

Ved henvendelser om priser, tilgjengelighet og bestillinger, vennligst kontakt: visit@luxuriousmexico.com